Localhost ioncube kurulumu Nasıl Yapılır?
Bu yazımızda size Localhosta ioncube kurulumunu anlatacağım. Eğer localhostta çalışırken ioncube hatası alıyorsanız makalemizde yazılanları aynı şekilde yaptıktan sonra ioncube kurulumunu sorunsuz localhostunuza kurabileceksiniz.
Bilgisayarızda Localhost AppServ yüklü olduğunu varsayarak localhost ioncube kurulumu işlemini anlatmaya çalışacağım.
İndirmeniz Gereken Dosyalar
Localhost ioncube Kurulumu Resimli Anlatım
- İlk önce İoncube Kurulum Dosyasını indiriniz. İndirdiğimiz ioncube_loaders_win_x86_ipf zip uzantılı dosyayı açıp ioncube_loaders_setup.exe dosyası ile kurulumunu gerçekleştiriniz. Kurulum işlemi yaparken install to this machine seçeneğini işaretleyip next deyip, sonraki ekranda C:\AppServ\www klasörüne kurulum yapıyoruz.
- Kurulum sonrası C:\AppServ\www\ioncube klasörü içinde gerekli ioncube dosyalarımız oluşmuş olacaktır.
- 127.0.0.1/ioncube yolunu webtarayıcımızın adres kısmına yazıp loader-wizard.php dosyasını çalıştırıyoruz.
- Bundan sonraki çıkan sayfada yazılanlar kısaca php.ini ayarlamalarımızı yapacağız.
- C:\Windows klasörünü açıp, boş bir klasör oluşturuyoruz. Bu klasörün adını ioncube yapıyoruz. Windows klasörünün içine oluşturduğumuz ioncube klasörünün içine C:\AppServ\ioncube klasörü içindeki ioncube_loader_win_5.2.dll dosyamızı kopyalıyoruz. Burda 8 adet dll dosyası yer almakta sizin için hangisi gerekli ise ilgili dosyayı C:\Windows\ioncube içine kopyalayınız.
- C:\Windows\php.ini dosyasını Not Defteri ile açıp, tidy.clean_output = Off yazı satırının altına zend_extension_ts = “C:\Windows\ioncube\ioncube_loader_win_5.2.dll” yazı satırını ekliyoruz. php.ini dosyamızı kaydediyoruz.
- Bilgisayarımızın Denetim Masası\ Sistem ve Güvenlik\ Yönetimsel Araçlar\ Bileşen Hizmetleri \Hizmetler (Yerel) yolundan Apache 2.2 hizmetini bulup, Apache 2.2 hizmetine çift tıklayıp açılan pencereden Apache Hizmetini Durduruyoruz. Sonra tekrar başlatıyoruz.
- Localhost ioncube kurulumu başarılı bir şekilde yapmış bulunuyoruz.