Dün ne yazıyım diye düşünürken takip ettiğim kişisel blogları gezerken bir mim olayı başlamış, ben de katılıyım bu kervana diyerek başladım bugüne kadar kullandığım cep telefonlarını mimlemeye. Gökhan arkadaşımızın blogunda gördüğüm bu mim benim de hoşuma gitti ve yazdım bloglamaya.
Nokia 3210 2001
İlk telefonum, babam sağ olsun o zamanlar oldukça pahalı bir telefondu, yanlış hatırlamıyorsan ikinci el 3210 140 lira gibi bir fiyat ödemişti. Lise sona başlamıştım o zamanlar ve bir üst model Nokia 3310 yeni çıkmıştı. Bu telefonumum neler yapmadım ki, yılan oyunu oynamak o zamanlar telefonda moda gibi bir şeydi. Cep telefoncularının camları melodi, logo yüklenir gibi yazılar ile doluydu. Hatırlıyorum da bir logo yükleme 5 lira gibi bir fiyatı vardı o zamanlar. Baya bir zaman kullandım ilk telefonumu geçen sürede artık batarya şarj tutmamaya başlayınca ikinci el bir telefon almak zorunda kaldım.
Nokia 3310 2003
Nokia 3210 telefonumu sattıktan sonra yine ikinci el bir telefon Nokia 3310 telefonumu aldım. Fazla bir farkı yoktu 3210 dan aslında. Sadece tasarım olarak biraz daha iyiydi. Bu telefonumu da yaklaşık 1 sene kullandım. Üniversite de okurken malum öğrenci adamda para bulunmadığından 50 liraya telefoncuya sattım.
Nokia 3220 2003-2004
Nokia 3310 telefonumu sattıktan sonra bir süre telefon alamadım. O aralar pek de lazım değildi aslında, telefonun üzerine pek de düşmedim. Öğrenci olduğum bu yıllarda bir gün memlekete gittiğimde babamın yurtdışından getirmiş olduğu Nokia 3220 yandan ışıklı cafcaflı cep telefonunu sağolsun babamdan istediğimde kırmadı beni. Güzel bir telefondu. Hele ki o çağrı bildirim geldiğinde yanıp sönen ışıkları inanılmazdı o seneler.
T28 Sony Ericson 2005
Bu yılların sonunda da kapaklı telefonlar modaydı. T28 kapaklı telefon gayet küçük ve kibar o zamanlar baya gösterişli bir telefondu ve son yıllarını yaşarken benim de elimden geçti ve bir süre kullandım. Küçük tuşları ve tuş sesleri klik sesi kulağa baya hoş gelen özellikleri arasında idi.
Siemens CX65 2005
Bu yıla kadar kullandığım en güzel telefon diyebilirim. Babam yurtdışından getirmişti. Ortada joystick menüsü sağa sola yukarı aşağı menülerde gezinme işini görüyor. O yıllarda moda jar uzantılı oyunları oynamada büyük kolaylık sağlıyordu. Kızılötesi ve bluetooth özellikleri inanılmaz hızlı idi. En hoşuma giden özelliği ise ben de olan bir oyunu jar halinde başka bir telefona kızılötesi özelliği ile aktarması idi. Çoğu telefonda bu özellik yoktu. Telefonun Nokia 6600 kafa tutan özelikleri mevcuttu. Joystick tabi bu kadar uğraşmaya fazla dayanmadı kırıldı, kırılan yere kibrit çöpü ile idare ettiğim günleri hatırladıkça ne günlerdi diye yüzümde hafif bir tebessüm oluşuyor yüzümde. Tabi bir süre kibrit çöpü ile kullanınca telpa ya gidip yeni bir joystick aldım 2,5 dolar bayıldım tabi o yıllarda. Bir süre sonra o joystick de kırıldı. Yine de kullanmaktan zevk aldığım en güzel telefonlarımdan biriydi Siemens CX65. Bu telefonun akıbeti ise diğerlerinden farklı olarak suya düşmesi ve bir daha çalışmaması oldu.
Samsung E250 2007
Siemens CX65 telefonunum suya düşmesi ile evde kullanılmayan Nokia 1110 kullandım mecbur 6 ay gibi bir süre. Sonra baktım eski telefon pili bitikti. Şarj tutmaz oldu. Samsung E250 aldım 210 Tl gibi bi fiyata. Renkli ekran kızaklı kapağı baya hoş görünüyordu. Tercih etmemdeki büyük neden bu idi, fakat ses problemi nedeniyle fazla kullanmadım ve Sony Ericsson w810i walkman serisi telefon almaya karar verdim.
Sony Eriscon w810i 2008
E250 telefonumuz sattıktan sonra 320 civarı Sony Ericsson walkman serisi telefon almaya iyi ki karar vermişim de almışım dedirten ve şu ana kadar en çok beğendiğim eski telefonlarımdandır. Tema yükleme, yazılım yükleme, tema yapma yazılım port etme gibi bir çok telefon ile ilgili özelliği bu telefon sayesinde öğrendim. Bu telefonun sonu da elimden düşmesi ve tekrar açılmaması oldu. Yaptırmaya da yollamadım, ekranı kırılmıştı. Telefonda alırken alternatif olarak telefonda müzik dinlemeyi seviyorsanız en iyi marka kuşkusuz bence sony modelleridir.
Samsung OmniaPro B7320 2008
Sony telefonumun ekranı kırılınca klavyeli bir telefon alayım diye karar verdikten sonra internetten siparişi verdim. Windows Phone yazılımlı telefona bir türlü ısınamadım. Tuşlara basmakta o kadar zorluk çekiyordum ki, tekrar sony telefona dönmeye karar verdim.
Sony Ericson W910i 2009
Sony Ericsson w910i telefonumu 650 civarı yüksek fiyata aldım. Kızaklı bir modeldi. Kamera ve ses kalitesi inanılmaz iyiydi. Zaten 2007 yılında en iyi telefon ödülünü almış bir telefon. Bu telefonda türkiye de 3g olmadığı yıllarda bile 3g özelliği mevcuttu. Nasip olmadı 3g li kullanmak o başka. Yanlış hatırlamıyorsam Sensme özelliği ile ruh halinize göre müzik listenizi oluşturabildiğiniz bir özelliği mevcuttu. Telefondaki özelliklerin bir tanesi de hareket sensörü olması idi. Temalar hareket ettikçe değişiyordu. Bu telefonada sony.com dan baya yazılım yükledim, malum Türkiye ye yazılım güncellemesi geç geldiği için Rusya yazılımı kullanmışımdır genelde.
Samsung Galaxy Fit 2011
Android platformuna girişim Galaxy Fit telefon ile oldu. Samsung’ un orta seviye cep telefonlarından biriydi o seneler. Fit, mini , ace gibi. 2 kere yazılım yüklerken anakart yaktığım modeldi. Garanti den 2 kere de yaptırdım. Sonra kullandıkça telefon yavaşlamaya başladı, artık yeni uygulamaları kaldıramaz oldu. Sık sık kendiliğinden kapanma sorunu başlayan telefonu yine de baya kullandım.
Ve şuan S4 I9500 cep telefonu kullanıyorum ve gayet memnunum hem hız hem kamera hem de yeni lollipop güncellemişini aldığı için birkaç sene daha kullanmayı düşünüyorum. Benim telefon maceram da bu arkadaşlar . Bir başka yazımızda buluşmak umuduyla.
[notification type=”notification_info” ]Bir önceki yazımız olan Android Bedava İnternet Uygulaması başlıklı makalemizde Android Telefonunuzdan bedava internete girme ve erişimi yasaklı olan sitelere girebilme hakkında bilgi verilmektedir. [/notification]